fbpx

Garth Arum - The Dawn Of A New Creation

Garth Arum - The Dawn Of A New Creation

Bag navnet Garth Arum står den spanske musiker Nightmarer, som sidst i 1990’erne skrev en stribe numre, men i stedet for at indspille dem blev de lagt i skuffen. Der lå de i 10 år, til nogle af dem i 2009 blev til demoen ”The Fireflowers Tale”. Det gav så meget blod på tanden, at der nu kommer et helt album.

På det spiller Nightmarer alle instrumenter, ligesom han også synger. Hermed er rammerne sat for et traditionelt Black Metal enmandsband, men Garth Arum peger i en anden retning. Godt nok bliver tonen rå et par steder på skiven, og ”Yearned Freedom” indeholder Black Metal, men som resten af albummet er nummeret i den pænere ende. Desuden udgøres musikken af en genremæssigt bred vifte, som rækker fra det Sorte over melodisk Metal til det nærmest poppede. Hovedsageligt befinder den sig i det melodiske hjørne, hvor keyboards og stille klaverpassager tager lidt skarpheden fra trommerne og Nightmarers vokal.

På den front får han hjælp af flere sangerinder, som ikke blot forstærker det melodiske, men også udvider numrenes udtryk. At kombinationen et par steder forfalder til regulær Pop opvejes af, at der bliver plads til symfoniske arrangementer, som f.eks. i “Trip (Part I)”

Alt i alt må jeg sige, at det er en udmærket omgang Metal, Nightmarer har stablet på benene, og man mærker ikke at materialet er blevet til over en 15-årig periode. Ifølge pladeselskabet er der flere albums på vej, så der bliver lejlighed til at høre mere fra ham.

Tracklist:

01 – A New Creation [feat. Cecilia Tallo]

02 – Shadows of the Past

03 – A Barrage of Hate

04 – The Path to Oblivion [feat. Lady Carrot]

05 – Labyrinth of Lies

06 – Rusty Hands [feat. Slo]

07 – Trip (Part I) [feat. Lady Carrot]

08 – Lucid Dreams

09 – Like an Angel

10 – Yearned Freedom [feat. Camille]

11 – Trip (Part II) [feat. Cecilia Tallo]

Samlet spilletid: 59:20

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.