fbpx

Frozen Ocean - The Dyson Swarm

Frozen Ocean - The Dyson Swarm

Frozen Ocean er endnu et énmandsforetagende, som jeg formoder har en fortid i Black Metal; på hjemmesiden har hovedpersonen Vaarwel i hvert fald temmelig travlt med at distancere sig fra politik, religion … og Black Metal. Det forhindrer ikke pladeselskabet i at flette et lille ”Post Black Metal” ind i genrebetegnelse, som mere tjener til at lokke flere lyttere til end at beskrive albummets indhold.

“The Dyson Swarm” er nemlig en elektronisk sag, hvor kunstigt frembragte rytmer og et større arsenal af synthesizerlyde bliver brugt til at skabe en 49 minutter lang rejse ud i rummet. Rejsen starter i det indre, jordnære rum og fortsætter ud til kanten af det kendte univers; det er en tur uden de helt store udsving eller dramatiske begivenheder. Det hele er bygget op omkring forskellige klavermelodier, som langsomt udvikler sig og skiftes til at være i fokus. På den måde er der hele tiden en ret fast struktur i det hele, som ikke ender ude i det alt for spacy og drømmende. Alligevel bliver der plads til klangflader, men det kommer aldrig op på Jean Michel Jarre-niveau. Flere steder er der uddrag som minder mig om Moby, men kun meget kort tid ad gangen. Det skyldes ikke mindst, at der ikke optræder vokaler. Eller i det mindste ikke almindelige vokaler, for der er et par kortere sekvenser med messende sang; de er bare så ensformige og tilbagetrukne, at de lige så godt kunne være frembragt via tangenterne.

Turen ud i rummet er behagelig nok, men albummet bliver hurtigt til baggrundsmusik; på den front er "The Dyson Swarm” ikke værre end så mange andre elektroniske udgivelser – men heller ikke bedre.

Tracklist:
1. Syzygy
2. CE-4
3. Sloan Great Wall
4. SHGb02+14a
5. Exoplanet (HD 85512 b)
6. The Dyson Swarm
7. UDFj-39546284
Samlet spilletid: 49:29

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Frozen Ocean
  • Album titel: The Dyson Swarm
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Kristallblut Records
  • Samarbejdspartner: Against PR
  • Genre: Ambient

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.