fbpx

Friisk - …un torügg bleev blot Sand

Friisk - …un torügg bleev blot Sand

Friisk er fra Tyskland, og blev dannet i 2018; samme år som bandet udsendte EP’en ”De Doden van’t Waterkant”. To år senere blev der fulgt op med en split med det franske band Loth. Nu er Friisk så klar med deres debutalbum, som blev indspillet over en periode på 4 måneder i 2020. At teksterne er på tysk, er hørt mange gange før, men bandet skiller sig ud ved at halvdelen af numrene er på dialekterne frisisk og plattysk.
På helt klassisk facon starter albummet med en instrumental intro, hvor stemning og melodi er i fokus, inden der brages løs med buldrende instrumenter og en monotont råbende vokal. Alligevel er det den melodiske guitar, der er rygraden i ”Dem Wind entgegen” – Her viser tyskerne, at de har et fast greb om den Sorte Metals balance mellem melodi og power. Billedet gentages i titelnummeret, hvor guitarens tremoloanslag giver en flot fylde.
At Friisk også har andet at byde på, viser de i ”Mauern aus Nebel”, som ikke har en gennemgående melodisk guitar, og hvor tempoet er sænket. Det giver en mørkere stemning, men tingene hænger alligevel godt sammen.
Det gælder generelt også for albummet hele albummet, for selv om de tekstmæssige dialekter mest af alt er en gimmick (primært fordi vokalen er vanskelig at afkode) er ”…un torügg bleev blot Sand” en vellykket debut for Friisk.

Tracklist:
1 Einklang
2. Dem Wind entgegen
3. Hoat
4. Versunken
5. Mauern aus Nebel
6. Torügg bleev blot Sand
7. Fiebertraum
Samlet spilletid: 47:39

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Friisk
  • Album titel: …un torügg bleev blot Sand
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Vendetta Records
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.