fbpx

Franklin Zoo - Red Skies Fremhævet

Franklin Zoo - Red Skies

Københavnske Franklin Zoo er en løjerlig størrelse. De postulerer selv, at de spiller grunge, men det vil jeg gerne sætte spørgsmålstegn ved. Nuvel, forsanger Rasmus Revsbech har en formidabel vokal, der er meget lig en vis Hr. Cornell fra den nordvestlige del af USA. Men Franklin Zoo spiller ikke grunge, som den blev spillet i starten af halvfemserne. De spiller meget federe!

Så skulle de spille grunge, er der altså tale om en særdeles opdateret og tidssvarende udgave af den genre, der mere eller mindre er afgået ved døden og kun holdt sporadisk i live af mindre heldige bands, der kom frem i starten af dette årtusinde (ingen nævnt, ingen glemt).

Men det er da særdeles passende, Franklin Zoo vælger at smide Red Skies på gaden, når de legendariske Temple of the Dog har annonceret en comebacktour (ganske vist kun i USA indtil videre, men skulle de komme til Europa, kunne det være, de skulle finde et københavnsk supportband?).

Franklin Zoo spiller en vis legemsdel ud af bukserne (eksempelvis er jeg dybt imponeret over trommeslager Lars Buhrs evner og opfindsomhed) og leger med genrerne på så overlegen vis, at jeg ganske enkelt på bøje mig i støvet – men det er altså ikke grunge.
Tag et nummer som ”No One's Slave”, der slutter med et dobbelt guitarintermezzo, der er mere Slayer, end det er Soundgarden. Eller hvad med den efterfølgende ”Burning Man”, hvis c-stykke er mere Muse end Mudhoney?

Trackliste:

1. Never Caught
2. No One's Slave
3. Burning Man
4. Red Skies
5. It's Not Me
6. Tangled Pain
7. Face Down
8. Cold

Total spilletid: 49:24

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Franklin Zoo
  • Album titel: Red Skies
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Mighty Music
  • Samarbejdspartner: Target Group
  • Genre: Grunge, Hard Rock, Rock, Heavy

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.