fbpx

Forhist - Forhist

Forhist - Forhist

Du skal ikke fortvivle, hvis ikke navnet Forhist siger dig noget – der er tale om et nyt projekt. Til gengæld er der større chance for, at du er stødt på manden bag; det er nemlig Vindsval, som også er drivkraften bag Blut aus Nord, som jeg har anmeldt en del gange her på siden.
I Forhist holder Vindsval sig også til den Sorte Metal, men stilmæssigt er der sket en justering: Hvor Blut aus Nord efterhånden har skabt en bredere tilgang til stilen, er der her tale om et skridt tilbage mod genrens klassiske opskrift. Der er skåret ind til benet, hvilket også understreges af, at numrene ikke har egentlige titler, men blot nummereres fra 1 til 8, bare i romertal.
Stort set alle numre afvikles i et opskruet tempo, hvor trommerne blaster afsted, mens guitaren både stemmer i, og tilfører melodi takket være tremoloanslag. Der suppleres også med lidt keyboardklange her og der, hvilket letter stemningen en smule. Det samme kan man ikke sige om vokalen, som er en blanding af skrig og hvæsen; til gengæld slår den ikke igennem for fuld kraft, da den er trukket langt tilbage i produktionen.
Jeg kan ikke helt gennemskue ideen med dette projekt, for Vindsval giver os intet nyt – det hele bygger på gammelkendte ideer, som fremføres helt efter bogen. Samtidig er udtrykket meget ens igennem numrene, så hvis ikke det var for de seje guitarer og den specielle stemning i ”IV”, var det ikke blevet til de 3 stjerner, der lige netop hentes hjem.

Tracklist:
01: I
02: II
03: III
04: IV
05: V
06: VI
07: VII
08: VIII
Samlet spilletid: 42:42

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Forhist
  • Album titel: Forhist
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Debemur Morti Productions
  • Samarbejdspartner: Debemur Morti Productions
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.