fbpx

Five Finger Death Punch - Got Your Six Fremhævet

Five Finger Death Punch - Got Your Six

Jeg er sådan en gammel kone, der lidt tænder af på når bands bander og svovler alt for meget. Og det er det første jeg lægger mærke til, at de er rigtig gode til i Five Finger Death Punch. Det fem mand store band kommer fra Las Vegas og viser sig at have en del flere år på bagen, end jeg først troede. De blev dannet tilbage i 2005 og ”Got Your Six” er deres sjette album.

Første gang jeg hørte et nummer med dem, var det rockballaden ”Battleborn” der var i heftig rotation på radiostationen MyRock. Og om end det var et udmærket nummer, gav det mig også en ide om at det her var endnu et blødsødent, pænt stadionrockband. Men der er bestemt flere nosser og megen alsidighed i Five Finger Death Punch! Albummet åbner med titelnummeret, der er en potent og hårdtslående sag, og klart en af mine favoritter. Bandet spiller en tung blanding af hardrock og heavy metal, med tydelig inspiration fra old school heavy. Og det fungerer rigtig fint. Jo mere jeg lytter til dem, jo gladere bliver jeg også for forsanger Ivans vokal, der både formår at være dyb, rå og meget ærlig. Det går hurtigt op for mig, at de her drenge muligvis ikke har opfundet den dybe tallerken i forhold til den type musik de spiller, men til gengæld har jeg sjældent oplevet et band der har så meget fed energi i deres udtryk! Det er umuligt at undgå at blive revet med ind i bandets univers, for der er både noget de tunge drenge kan svinge håret til, og noget os metal chicks kan synge med på. Numre som ”Jekyll And Hyde” og ”Wash It All Away” er gode eksempler. Især førstnævnte har et omkvæd der skriger så meget på fællessang, at jeg næsten skråler med hjemme i min egen stue. Nuvel, som jeg nævnte bliver der smidt bandeord gennem højtalerne ret ofte, men når teksterne bliver samfundskritiske og dybe, må et par skældsord være tilladt. For jeg kan godt lide at Five Finger Death Punch er andet end hjerte/smerte og teenangst, som ellers var mit første indtryk. Et par andre numre jeg gerne vil fremhæve er ”Hell To Pay” og ”Digging My Own Grave”, især den sidste har en fed melankolsk stemning, og den tunge melodi er perfekt underlægning. Bandet spiller rigtig fint, og der er generelt en rimelig god variation i numrene.

Jeg kan til tider godt synes at det bliver lidt for ”pænt” og lidt for amerikansk til min smag. Der er ingen tvivl om at selvom bandet har noget på hjerte, så er det her mest af alt musik der vinder på sine melodier og sin energi. Jeg smider 4½ stjerne efter ”Got Your Six”, og skulle man have lyst til at opleve bandet live, spiller de i Tap1 sammen med Papa Roach den 6. November.

Track list:
1. Got Your Six
2. Jekyll And Hyde
3. Wash It All Away
4. Ain’t My Last Dance
5. My Nemesis
6. No Sudden Movement
7. Question Everything
8. Hell To Pay
9. Digging My Own Grave
10. Meet My Maker
11. Boots And Blood
12. You’re Not My Kind (Bonus Track)
13. This Is My War (Bonus Track)
14. I Apologize (Bonus Track)
15. (Bonus Track)
Samlet spilletid: 50:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.