fbpx

Final Hour - Final Hour Fremhævet

Final Hour - Final Hour

Når Aalborg-bandet Final Hour har valgt at kalde deres debutalbum det samme som bandet, skyldes det ikke manglende opfindsomhed; det skyldes, at teksterne i de 13 numre skal ses som et opråb til menneskeheden: Vi er ved at køre verden i sænk, og det er ved at være sidste udkald, hvis vi skal vende udviklingen.

Som musikalsk akkompagnement har nordjyderne valgt en melodisk udgave af Dødsmetal, hvilket betyder, at teksterne leveres af to forskellige vokaler: En monotont brølende version, som har power men meget lidt variation, og en ren og flot udgave, som tilføjer bredde. Lægger man de melodiske guitarparter og passagerne med hamrende Metal oveni, har man en pakke, der i det store og hele følger standardopsætningen for genren. Bedømmelsen bliver derfor alene et spørgsmål om materialets kvalitet, samt selvfølgelig selve udførelsen.

Hvis vi starter her, er der ikke meget at udsætte på firkløverets performance; de forskellige elementer sidder som de skal, ligesom samspillet fungerer upåklageligt. Min eneste løftede pegefinger retter sig mød den brølende vokal, som varieres meget lidt, og derfor er afhængig af vekselvirkning med resten af bandet for ikke at blive irriterende.

Det bringer fokus over på materialet, som desværre ikke altid indeholder den rette balance mellem elementerne; for ofte lader de melodiske afsnit den rene vokal i stikken, eller der er for korte passager med guitarmelodi. Det giver numrene slagside, så brøleriet kommer til at overskygge de øvrige brikker i puslespillet – og så bliver en spilletid på knap en time for meget.

Overraskende nok skal vi helt hen til albummets slutning for at finde de mest vellykkede numre; i den afsluttende trio fungerer tingene rigtig godt for Final Hour. Debutalbummet efterlader mig derfor med et billede af, at der er en del at arbejde med, men bestemt også noget at bygge på for Aalborg-bandet.

Tracklist:
1. Soulless Wanderer
2. Future Fortune
3. Never Bow Down
4. Dark Spirit
5. Raven’s Call
6. The Ravens
7. Line Crossing
8. Soldiers Of Misfortune
9. Once You’ve Spilled
10. On The Line
11. Mirror Image
12. The Grand Imposters
13. The Final Hour
Samlet spilletid: 58:18

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Final Hour
  • Album titel: Final Hour
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Wargear Records
  • Samarbejdspartner: AUDIBLE PR
  • Genre: Death Metal, Melodic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.