fbpx

Filter - Crazy Eyes Fremhævet

Filter - Crazy Eyes

Til trods for deres efterhånden over 20 år lange karriere, er amerikanske Filter stadig et forholdsvis ukendt navn for mange på denne side af Atlanten. Bandet blev dannet tilbage i 1993 af frontmand Richard Patrick, der forlod Nine Inch Nails som guitarist, for at starte sit eget og det var vel egentlig først rigtig med pladen ”Title Of Record” fra 1999, at bandet fik en god fanbase herhjemme.

Selv kom jeg med på vognen for godt 10 år siden og har været ganske stor Filter fan lige siden. Jeg har dog savnet et solidt udspil fra bandet en del år, så jeg var både spændt og lidt nervøs, da jeg fik ”Crazy Eyes” ind i min inbox. Heldigvis blev jeg ikke skuffet! ”Crazy Eyes” er en aggressiv, hårdtpumpet og intens plade fra første skæring, ”Mother E”. Jeg er stadig – og har altid været – vild med Richard Patricks vokal, der absolut kun synes at være blevet stærkere med årene. Der er næsten ingen som ham, der både kan rumme så meget vrede og noget der er så ægte og samtidig oser af sex og rock ’n’ roll. Skæring nummer to er singleforløberen ”Nothing In My Hands”, der virkelig er et klassisk Filter nummer! Masser af lækre riffs og et melodisk omkvæd, der uden tvivl gør det her nummer til en publikumsfavorit når der skal spilles live. ”Pride Flag” følger trop med flere fede guitarsoli og et mere melodisk og rocket udtryk. ”City Of Blinding Riots” er en noget mere klassisk industrial inspireret sag, der sender mig tilbage til start 00’ernes Nine Inch Nails plader. Det er en mur af lyde og effekter der rammer en, og selvom det er en smule rodet, kan jeg enormt godt lide det. Lidt i samme stil finder vi ”Welcome To the Suck (Destiny Not Luck)”, der rejser sig langsomt til lyden af violiner og Patrick dragende vokal, der er fantastisk som den står her, næsten nøgen og uden alt for meget lir. Bevares, jeg elsker den også mest guitar og smadder, men der er en enorm styrke i, at turde være så blottet som han er her. Det er svært at begrænse mig til et par enkelte gode numre, der fortjener at blive nævnt. For der er virkelig mange fede numre på det her udspil! Også ”Tremors” og ”Kid Blue From the Short Bus, Drunk Bunk” fra albummets sidste del, er klart blandt de bedste. Til gengæld synes jeg at andet singleudspil ”Take Me To Heaven” er et af pladens svageste numre. Uden det decideret er dårligt, det virker bare en smule forceret og knap så gennemtænkt som resten af pladen.

”Crazy Eyes” er absolut et fedt album! Selvom jeg ind imellem godt kunne have tænkt mig en anelse mere variation, så er jeg generelt virkelig tilfreds og glad for den her skive. For den er på alle måder virkelig velproduceret og velspillet, og der mangler absolut ikke potentielle hits. Filter kommer endelig til danmark til sommer, når de spiller sammen med Combichrist i Amager Bio den 12. juni. Og undertegnede glæder sig som et lille barn til endelig at opleve Richard Patricks industrial monster live!

Track list:
1. Mother E
2. Nothing In My Hands
3. Pride Flag
4. City Of Blinding Riots
5. Take Me To Heaven
6. Welcome To The Suck (Destiny Not Luck)
7. Head Of Fire
8. Tremors
9. Kid Blue From the Short Bus, Drunk Bunk
10. Your Bullets
11. Under The Tongue
12. (Can’t She See) Head Of Fire Part 2

Samlet spilletid: 52:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.