fbpx

Fear Factory - Aggression Continuum

Fear Factory - Aggression Continuum

Vejen til album nummer 11 fra Fear Factory har ikke været nem; inden optagelserne var færdiggjort i 2017, løb de to grundlæggere Burton C. Bell og Dino Cazares tør for penge, og da Bell senere forlod bandet, så det hele ud til at løbe ud i sandet. I 2020 lykkedes det for Cazares via crowdfunding at samle penge til at hyre Mike Heller til at indspille trommer og få albummet færdig produceret.
Men nu er det her, og umiddelbart er alt helt, som det plejer: Musikken domineres af Cazares' knivskarpe guitarriffs, som er slebet en ekstra gang i produktionen; de understøttes af lynhurtige trommer, der følger med i de hastigt skiftende rytmer. Som modstykke er der en del keyboards, som tilfører melodi, og samtidig barberer toppen af de voldsomme angreb fra de øvrige instrumenter. På vokalsiden brøler Bell ret monotont, men veksler til ren vokal i alle B-stykker. Oveni det hele er der diverse elementer som synthesizerlyde og let forvrængede stemmer; elementer, der var spændende og friske, da Fear Factory i sin tid introducerede dem, men nu fremstår slidte.
Det samme gælder for albummet som helhed, for selvom bandet fastholder stilen, har de ikke overskud til, at gøre numrene specielle. Den samme opbygning bruges i alle 10 tracks i så høj grad, at man skal koncentrere sig, for at holde dem adskilt. Det bliver hurtigt småkedeligt, og jeg er langt fra imponeret. Cazares er på jagt efter en ny sanger for at føre bandet videre, men "Aggression Continuum" giver mig ikke forventninger om, at det bliver en succes.

Tracklist:
1. Recode
2. Disruptor
3. Aggression Continuum
4. Purity
5. Fuel Injected Suicide Machine
6. Collapse
7. Manufactured Hope
8. Cognitive Dissonance
9. Monolith
10. End Of Line
Samlet spilletid: 48:34

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.