fbpx

Epysode - Fantasmagoria

Epysode - Fantasmagoria
Epysode, som spiller dark progressiv/power metal, er på gaden med opfølgeren til ”Obsessions” fra 2011. Det nye opus er blevet kaldt ”Fantasmagoria”. Skiven er mixed og mastered af vores alle sammens Jacob Hansen, som bliver ved med at lave glimrende ting fra nær og fjern. Udover bandleder og guitarist  Samuel Arkan, som har en fortid i Virus IV, medvirker der flere kendte navne som tæller bl.a Henning Basse (ex-Metalium, ex-Sons Of Seasons, Mayan), Mike LePond (Symphony X) samt Tom S. Englund fra Evergrey, som medvirker på 5 numre.
Epysode, som vel ret beset er et projekt mere end det er et (fulltime) band, glimrer med flotte og storslåede kompositioner ikke ulig Evergrey, bare bedre end deres seneste albums. Jeg er i forvejen vild med Mr. Englunds vokal og kan tilføje, at her gør han det også fremragende. Ligeledes eksekveres der fedt guitarspill fra Arkan,  især i nummeret ”living Fortress”; her går han helt amok og fyrer nogle aldeles fremragende soli af. Julien Spreutels (Ethernity) står for alle keyboard- og pianoarrangementerne, og der er masser af lir fra virtuosen. Spilletips fra pladen må være: ”Morning rose”, ”venom”, ”T.H.O.R.N.S”, den fantastiske ballade ”Fantasmagoria” hvor Tom Englunds duet med Ida Hauklund (Triosphere) får de små nakkehår til at rejse sig – fedt!! Samt ”Forgotten Symphony” og ”Unreal”. 
I det store hele er ”Fantasmagoria” et forbandet godt album som dog kræver en del gennemlytninger, før det sætter sig for alvor, og kan til tider måske også virke en smule for langt. Alligevel kan jeg ikke undgå at smide 4½ stjerne efter Arkan og Co.
 
Tracklist:
1. File 4180-2 
2. The Arch 
3. Morning Rose 
4. Venom 
5. The Black Parade 
6. T.H.O.R.N.S. 
7. Garden Of Exile 
8. Raven’s Curse 
9. Living Fortress 
10. Fantasmagoria 
11. The Inheritance 
12. Now And Forever 
13. Forgotten Symphony 
14. Unreal 
 
Samlet spilletid: 62:36
 
 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Epysode
  • Album titel: Fantasmagoria
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: AFM Records
  • Samarbejdspartner: AFM Records
  • Genre: Power Metal, Progressive, Dark

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.