fbpx

Ecclesia - De Ecclesiæ Universalis

Ecclesia - De Ecclesiæ Universalis

Franske Ecclesia startede i 2016, og udsendte en EP et år senere. Herefter var der stille om bandet, men efter at have fundet ny mand bag hhv. trommesættet og mikrofonen, er de nu klar med deres første album. Ifølge presseteksten er Ecclesia det græske ord for kirke, og man må sige, at de fem medlemmer går all-in omkring temaet. Således har de kunstnernavne, der relaterer sig til den katolske kirke, og alle numre bærer titler med forbindelser samme sted.
Også i musikken sætter kirken sit aftryk, især på albummets første halvdel. Her krydres numrene med munkekor, kirkeorgel og kvindelige lovprisninger for at sætte stemningen til teksterne. Musikalsk behøver Ecclesia ingen kunstige hjælpemidler, for deres udgave af Heavy Metal er både energisk, varieret og til tider medrivende. Der arbejdes generelt i et frisk tempo, og numrene har saft og kraft. Omkring albummets midte er det ”Behold the Heretic Burning” og ”Deus Vult”, der markerer sig, mens de seje guitarer i ”God’s Trial” gør nummeret til albummets bedste. I denne stribe numre passer coveret af Venoms “Burn the Witches” fint ind, inden der rundes af med mere munkekor.
Ecclesia har valgt at bruge kirketemaet ret konsekvent, men det er kun staffage. Og bandet har slet ikke brug for, at opmærksomheden fjernes fra musikken. Den kan sagtens stå alene på en debut, som er meget vellykket.

Tracklist:
1. Excommunicamus
2. Vatican III
3. Ecclesia Sathani
4. Montségur
5. Behold the Heretic Burning
6. Antichristus
7. Deus Vult
8. God’s Trial
9. Burn the Witches (Venom Cover)
10. Ite Missa Est
Samlet spilletid: 46:41

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Ecclesia
  • Album titel: De Ecclesiæ Universalis
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Aural Music
  • Samarbejdspartner: Aural Music
  • Genre: Heavy Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.