fbpx

Drawers - Drawers

Drawers - Drawers

Hvis du kender bands som Mastodon, Baronness og til dels også Clutch, så har du en ret god idé hvad Drawers har at byde på. Tungt, groovet Rock med masser af metalliske overtoner og masser at ansigtsbehåring. Det første, der rammer en ved åbneren “Once and for all”, er en usandsynlig god trommelyd. Så banker guitarene og vokalen lynhurtigt resten på plads, og hovedet ryster godt i takt med musikken. Det her er rock, men med en hård kant! Vokalen, trommerne og strengene har en mere rå lyd, end man umiddelbart ville hænge sammen med et band i denne genre, men det er der Drawers skiller sig ud fra de førnævnte bands. De er lige lidt mere metal.

Disse 5 franske gutter groover derudaf på denne udgivelse der, navnet til trods, er deres 2. fuldlængde album. De har derudover en EP og en split med stoner/doom bandet “Hangman´s Chair”, samt en masse live jobs i Europa på samvittigheden.
Man hører tydeligt hvor de har deres inspiration fra, men som nævnt før, tilføjer de et hårdere lydbillede end deres forbilleder. Forsanger Nico har en meget rå, growlet vokal der kun engang imellem ryger over i en lille smule ren sang, og trommerne ryger ofte ud i grind og blastbeats. At både guitar og bas er stemt helt ned i helvede, tilføjer bare til den hårde kant Drawers tilføjer genren. Nico´s fraseringer er meget melodiske oven i det growlede, og minder lidt om det Phil Anselmo kunne fyre af i hedengangende Pantera.

Drawers er et nyt indspark i en god genre, der er meget svær at gøre sig bemærket i. De har nogle gode sange og nogle gode idéer, men de rammer lige en smule ved siden af. Den rå vokal er god, men fraseringerne kan godt blive en smule anmassende i længden. Og selvom genren ikke umiddelbart lægger op til den store variation i vokalen, ville det her have været en fordel at træde den smule ud fra normen. De prøver også at krydre blandingen med nogle hurtige blastbeats og grindinspirerede trommer, men det virker en anelse påtaget og unødvendigt. Kompositionsmæssigt virker det som om de ville have en chockeffekt, men i min mening rammer det ved siden af. Strengene holder sig til simple riffs uden de store overraskelser. På den positive side er der dog nogle fede tempovariationer, der giver et rigtigt fedt groove og er værd at nævne, med de er desværre få og langt imellem.

Dette er en god plade. Jeg har nydt at høre den og jeg ser bestemt potentiale i det. Der er plads til forbedringer og plads til at videreudvikle deres egen stil. De har modigt kastet sig ud i et par musiske eksperimenter, men har ikke helt formået at sælge varen. Jeg ser dog frem til hvad de kan ryste ud af ærmet senere.

Trackliste

1. Once and for all
2. Mourning
3. It's all about love
4. Bleak
5. Take stock
6. Shadow dancers
7. Words
8. Détour

Samlet spilletid: 31 minutter

 

DRAWERS "Once and for all"

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.