fbpx

Dr. Living Dead! - Cosmic Conqueror Fremhævet

Dr. Living Dead! - Cosmic Conqueror

Ti år efter grundlæggelsen er det blevet tid til det fjerde album fra svenske Dr. Living Dead! Bandet, hvis medlemmer kalder sig hhv. Dr. Toxic, Dr. Rad, Dr. Mania og Dr. Slam og optræder med bandana og skeletmasker på alle tilgængelige fotos, stammer fra Stockholm.
Tåbelige navne og udklædning fik mig til at tvivle på det seriøse i bandets musik, men de bekymringer blev hurtigt fejet af banen. De fire svenskere spiller en meget traditionel omgang Thrash Metal: Opskruet tempo, skarpe guitarriffs og en energisk frontmand i skikkelse af Dr. Mania. Hovedparten af numrene følger kendte opskrifter, og det er der egentlig ikke så meget at sige om; det kører udmærket, men der er ikke noget nyt under solen.

Et par numre skiller sig alligevel ud fra mængden: I titelnummeret får gashåndtaget lige et ekstra hak. Derfor er det rart med det stille instrumentalnummer ”Into The Eye”, der fungerer som et positivt afbræk fra alt det voldsomme. I den modsatte ende af skalaen ligger slutnummeret ”Cyber Crime” til gengæld. Af en eller anden grund har man fundet det nødvendigt at forvrænge vokalen, så den giver indtryk af, at være optaget under vand. Det lyder elendigt, og giver albummet en træls afslutning.

Skulle jeg pege på mangler på albummet, så ville det være rart med flere selvstændige indslag; Dr. Living Dead! Bygger i høj grad deres musik på elementer, som er afprøvet tusind gange før. Derfor er det primært på energien, at svenskerne hiver de tre stjerner hjem.

Tracklist:
1. Coffin Crusher
2. Can’t Kill The Dead
3. The Summoning
4. Terror Vision
5. Cosmic Conqueror
6. Disease To Exist
7. Into The Eye
8. Survival Denied
9. Moment Of Clarity
10. Infiltrator/Exterminator
11. Cyber Crime
Samlet spilletid: 41:33

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.