fbpx

Divided Multitude - Divided Multitude

Divided Multitude - Divided Multitude

Divided Multitude er de selvudnævnte “Godfathers” af Norsk progressiv Metal, hvilket i sig selv måske ikke er helt ved siden af når man tænker på, at de med dette album fejrer deres 20 års jubilæum. I bagagen har de fire albums, hvilket altså gør dette selvbetitlede album - som er produceret af bandet selv, og mixet og masteret af vores alle sammens Jacob Hansen - til bandets femte.

Det er mit første møde med bandets musik, som viser et teknisk højt niveau med skæve, tunge rytmer og uforudsigelige breaks samt andre lækkerier. Bandet besidder samtidig en glimrende rød tråd i numrene; tænk Pagan’s Mind tilsat en snert Vanden Plas, og du er ikke helt galt afmarcheret – vel og mærke uden at være plagiat af disse overhovedet, og bandet har langt hen ad vejen skabt deres egen lyd. Vokalen er udmærket uden at være noget specielt, og er samtidig er Terje Harøy (Pyramaze/ Crossnail) og Brian Ashland (Shadow Gallery/ Eden) med på gæste vokal. Musikken er ret så interessant og fængende, netop fordi der er lagt sjæl og nerve i numrene, samt en gennemgående rød tråd, og knap så meget flueknepperi på instrumenterne som mange gange går hen og bliver kedeligt og selvhøjtideligt.

Når det så er sagt, så savner jeg i virkeligheden nogle numre som skiller sig ud, for selvom det generelt er gode numre på et højt niveau, mangler der et eller andet ekstraordinært ved sangskrivningen, hvorfor det aldrig bliver en højdespringer af de helt store. Et udmærket album som trods alt vil tiltale de fleste prog-fans.

Tracklist:
1. Immortal
2. Closure
3. Only For You
4. Sacrificed
5. Proud
6. Demise
7. Redefined
8. How Many Tears
9. Depth
10. Seal Of Faith
Samlet spilletid: 62:40

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Divided Multitude
  • Album titel: Divided Multitude
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Nightmare Records
  • Samarbejdspartner: Nightmare Records
  • Genre: Progressive

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.