fbpx

Dark Moor - Project X

Dark Moor - Project X

Det er næsten 3 år siden jeg sidst sad med et Dark Moor album foran mig. Dengang hed det ”Ars Musica” og selvom det det her normalt er en genre, der ikke siger mig så frygtelig meget, endte jeg med at være fuldstændig oppe at ringe over det album! Således blev jeg vældig begejstret, da der kom et nyt album fra det spanske band.

Dark Moor har eksisteret i imponerende 23 år og har udgivet hele 9 studiealbums plus 2 EP’er, før dette album. Og jeg havde virkelig glædet mig til ”Project X”. Derfor er det så meget sværere for mig at måtte konstatere, at det bare ikke er særlig fedt. Måske er det bare mig, men jeg har det som om jeg lytter til et helt andet band, end det der spillede så stærkt, solidt og med den fedeste attitude på ”Ars Musica.” Allerede fra første skæring lyder det her mere som et dårligt Queen coverband end som et storslået powermetal band. Der er stort kor, der lyder som om de er trådt direkte ud af 80’erne – hvilket jeg dog ikke har noget imod – og store armbevægelser. Desværre er der bare ikke noget stor musik til at bakke det op. For det første lyder albummet i sin helhed bare slet ikke ligeså fedt. Det er som om mixet ikke helt fungerer, og forsanger Alfred Romero lyder ærlig talt som om han har fået sig en ordentlig forkølelse. Især ved sang nummer fem ”I Want to Believe”, går det helt galt! Det her lyder så meget som noget Bon Jovi ville have lavet. Jeg kan se cowboystøvler og frynser og mærke præriestøv i øjnene mere end noget andet, når Romero og et kor synger ”Uhh I want to believe”, mens der bliver spillet fingerspil på en akustisk guitar i baggrunden. Sorry, jeg kan ikke helt forstå hvor det udtryk lige pludselig kom fra. Der er kun tre numre jeg vil fremhæve, for de lyder rent faktisk som det Dark Moor, jeg kender. ”The Existence” er et virkelig fint power metal nummer, og her træder bandet sgu lidt i karakter! Også ”Imperial Earth” er et super cool nummer, med masser af lækker guitar og en god melodi. Og så vil jeg også give thumbs up til albummets sidste nummer ”There’s Something In the Skies.” Fordi det er en stærk og virkelig velskrevet ballade, og Romeros stemme virkelig brager igennem her! Hvis bare de havde formået at holde fast i det udtryk på hele pladen.

Jeg kan ikke rigtig forstå at det her er det samme band, der gav mig den vildeste optur for små 3 år siden. Og jeg kæmper for at forstå hvor det er gået galt med det her album. Men det bliver jeg nok aldrig rigtig klogere på. ”Project X” er for mig en slem skuffelse. Dark Moor lyder med få undtagelser mest som en dårlig parodi af dem selv, og det er virkelig ærgerligt!

Track list:
1. November 3023
2. Abduction
3. Beyond The Stars
4. Conspiracy Revealed
5. I Want To Believe
6. Bon Voyage!
7. The Existence
8. Imperial Earth
9. Gabriel
10. There’s Something In the Skies
Samlet spilletid: 46:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.