fbpx

Cult Of Luna - Vertikal II Fremhævet

Cult Of Luna - Vertikal II

I kølvandet på den massive "Vertikal" kommer nu "Vertikal II" fra svenske Cult Of Luna. I modsætning til "Vertikal" er "Vertikal II" dog intet nyt studiealbum, men blot en EP med tre uudgivne numre, samt et remix. Blot og blot?! Ordet falder omtrent lige så hurtigt til jorden, som svenskernes altopslugende musik indtager, nej tilfangetager, omgivelserne omkring én. For det er lige præcis dét "Vertikal II" gør.

EP'en er ganske vidst ikke så massiv som albummet, men tag ikke fejl af dens effekt. Åbningsnummeret "Oro" lægger et uafvigende og vedvarende højt niveau for "Vertikal II". Det starter ganske afdæmpet, men med en altopslugende og usvækkelig kraft, der trækker den dystre musikalske atmosfære nedover hovedet på én, så man ikke ænser andet omkring sig.

Om noget, så er "Vertikal II" en udgivelse, som man skal nyde alene og uforstyrret. Skønt jeg har mine favoritter på "Vertikal", så lever de tre uudgivne numre på EP'en upåklageligt op til numrene på albummet. EP'en lukker med et remix af "Vicarious Redemption", som selveste Justin K. Broadrick fra bl.a. Godflesh har lavet. Der er en hørbar forskel på dét og orginalversionen, men det fungerer i det hele taget lige så godt. Originalen forekommer mig en anelse mere aggressiv og bidsk.

Det kan diskuteres, om "Vertikal II" kommer for hurtigt efter "Vertikal" eller ej. "Vertikal" var - og er - et album, som skal og bør fordøjes over en længere periode, og personligt kan jeg godt mærke, at det er lige før, jeg er for mæt til at sætte tænderne i "Vertikal II". Det ændrer dog ikke på det faktum, at Cult Of Luna er Satans gode til at kreere et betagende musikalsk landskab, der synes at forekomme grænseløst, og med denne EP beviser bandet det igen.

Tracklist:

1. Oro

2. Light Chaser

3. Shun The Mask

4. Vicarious Redemption (Remix By Justin K. Broadrick)

Samlet spilletid: 35:20

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.