fbpx

CS Nielsen - Pilgrims

CS Nielsen - Pilgrims

Det er ganske vist primært metal der anmeldes her på siden. Genrer, der for en stor dels vedkommende sigter efter det chokerende, det frastødende, provokerende, skræmmende osv. Alligevel bliver alle disse (ingen nævnt, ingen glemt) bands sat til vægs med åbningsnummeret på Pilgrims, ”Judges 19”, der tager udgangspunkt i en af de mest bestialske historier i Bibelen; Dommernes Bog.
Det er for lyrikken, hvad Penderecki er for musikken. Afmålt, stemningsfuldt … og grusomt.

Og så er det både storladent og afdæmpet – det starter stille, og ildevarslende ud, med trommer og CS Nielsens fabelagtige stemme og kulminerer i ren Ennio Morricone-stemning med guitarer, klokker og mandskor (fornemt leveret af danske Salem).

Den danske forfatter Ida Jessen udgav i år en bog, ”Kaptajnen og Ann Barbara”, som bliver kaldt en western fra den jyske hede. Hvis den skal filmatiseres, skal CS Nielsen bestemt levere soundtracket.

Udover åbningsnummeret vil jeg fremhæve den livsbekræftende ”Every Day I Aim (But Most Days I Miss)” – som sagtens kunne være skrevet om undertegnedes præstationer på årets gåsejagter, men nok nærmere handler om, at det drejer sig om at prøve. Så kan det godt være du fejler, men du har i det mindste prøvet.

Det var svært at skrive denne anmeldelse, for man sidder tilbage med en tom fornemmelse når man har lyttet pladen igennem … ligesom når man lige har set en fantastisk god film i biografen. Man er mættet af indtryk – det skal lige synke ind og det skal behandles.

For det er ikke let musik. Ikke at det er mørkt og dystert .. hele vejen igennem. Men det er musik, der gør indtryk og vidner om en ophavsmand, med noget på hjerte. Og som CS Nielsen synger om i den smukke ”Of What One Cannot Speak”, skal man forstå, der er nogle ting man ikke kan tale om … og det kan godt være, jeg ikke rigtigt kan skrive, hvor god den her plade er. Jeg kan kun anbefale dig at høre den.

Tracklist:
1. Judges 19
2. Every Day I Aim (But Most Days I Miss)
3. Beginning of Sorrows
4. Sinner Man
5. Holy Ghost Building
6. Camel, Lion, Child
7. Silent Hour
8. All Right No How
9. Fool
10. Of What One Cannot Speak
11. Rebel Song
Samlet spilletid: 50:25

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.