fbpx

Candlemass - Death Thy Lover (EP) Fremhævet

Candlemass - Death Thy Lover (EP)

Da de svenske doommetallere i Candlemass udsendte deres Psalms for the Dead i 2012 var det egentlig meningen, det skulle være det. Candlemass ville efter deres tourne gå i graven.

Men som det er set så ofte før, er det svært at holde en gammel cirkushest af manegen, når den lugter savsmuld – og det er jo noget, Candlemass har postuleret tidligere. I hvert fald var bandet så ovenud begejstret for den positive modtagelse førnævnte album fik, at de alligevel fik lyst til mere. Begejstringen var vel særligt stor, fordi folket tog godt imod Robert Lowes afløser bag mikrofonen, Mats Levén.

Derfor har bandet altså, forud for deres 30-års jubilæum, udsendt først en coffeetablebook og altså nu, en EP. Ifølge bandets hjemmeside, vil der senere på året komme en decideres jubilæumsboks.

Men nu drejer det sig om EP'en – som trods sine blot fire numre, vel egentlig, i Candlemass-sammenhæng, kan betragtes som et halvt album; de når sjældent over de otte skæringer.
Men hvorfor også gøre det, når fire numre fint viser, hvad det går ud på? For det er klassisk Candlemass, der her er tale om – den højtidelige stemning er intakt, og det der kan tendere det melodramatiske er bestemt også intakt. Det eneste, der muligvis kunne undværes, er det afsluttende instrumentalnummer … det vil sandsynligvis være en god idé at lade et albums første side slutte med et instrumentalnummer, men når der rent faktisk ikke kommer mere efterfølgende, kunne de godt have givet os lidt mere at arbejde med.

Men lad os nu se … det er som sagt ikke første gang Candlemass er stoppet, for senere at genopstå. Jeg kunne forestille mig, at der i forbindelse med den varslede jubilæumsboks kommer et fuldlængdealbum, der kan byde os alle sammen til midnatsmesse i stearinlysenes skær.

Trackliste:
1: Death Thy Lover
2: Sleeping Giant
3: Sinister N Sweet
4: The Goose
Spilletid: 25:19

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Candlemass
  • Album titel: Death Thy Lover
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Napalm Records
  • Samarbejdspartner: Napalm Records
  • Genre: Doom Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.