fbpx

Barricade - Gates of Nimh

Barricade - Gates of Nimh

Siden 2010 har københavnske Barricade årligt udgivet nyt materiale, og med det seneste skud på stammen, ”Gates of Nimh”, kommer listen op på 3 stk EP’er foruden albummet ”Terrorlight” fra 2013.

I pressematerialet bliver man lovet vrede, og at det ikke er et tomt løfte, vises allerede i åbningsnummeret. Det skyldes ikke mindst vokalerne, som optræder i en monotont råbende/skrigende udgave, og en mere tilgængelig og ren version. Begge er pænt indebrændte, så vreden er til stede gennem alle numre.

Den tilhørende musik tager udgangspunkt i Hardcore, men supplerer med tungere og mere Sludge-prægede elementer. Det giver ganske vist en øget tyngde, men koster samtidig på energikontoen – musikken har svært ved at matche den kraft, der kommer fra vokalsiden. Det giver slagside i ”Matriarch”, hvor den meget ensformige vokal trækker energien ud af nummeret, som derved fremstår ordinært og uinteressant. I det efterfølgende ”Nomad” er tempoet højere, og så passer tingene meget bedre sammen. Desværre har vokalen overtaget i de fleste numre, så de indeholder for meget monoton råben i dem til, at jeg lader mig indfange.

Slutresultatet bliver, at EP’en ender som unuanceret og indelukket – Det er tungt og voldsomt, men for lukket til at være spændende for alvor.

Tracklist:
1.Erebus
2.Hellion
3.Matriarch
4.Nomad
5.Sunblast
Samlet spilletid: 20:48

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.