fbpx

At The Gates - To Drink From The Night Itself Fremhævet

At The Gates - To Drink From The Night Itself

Svenske At The Gates siges jo at være frontløberne af 90’ernes “The New Wave of Swedish Death Metal. Indrømmet, jeg har ikke dyrket bandet synderligt meget - faktisk så lidt, at det eneste album jeg har lyttet til og ejer, er det meget kritikerroste “Slaughter Of The Soul”. Bandets nye album “To Drink From The Night Itself” er på gaden, så “here goes nothing”

Pladen lægger ud med en lækker akustisk guitar intro, som leder til det superfede titelnummer med fuld smadder på. Herfra virker lydbilledet generelt mere tilbagelænet og melodisk end “Slaughter Of The Soul”. Der er en kraftigere stemning af melankoli og masser af atmosfære i forhold til førnævnte album, hvor især nummeret “Daggers Of Black Haze” bliver et, man lægger mærke til. Ellers må jeg desværre komme til den konklusion, at numrene lyder meget ens, hvor kun få numre skiller sig ud som eksempelvis “The Colours Of The Beast” med dets tunge drive og semi akustiske guitar stykker, samt de to sidste numre, som også skiller sig ud på den gode måde.

Jeg har aldrig været den helt store fan af At The Gates, måske fordi jeg aldrig helt har givet dem chancen. Om det så er godt eller skidt, at musikken er blevet mere melodisk, tilbagelænet med hang til atmosfære i stedet for bare at thrashe derudaf, skal jeg lade være op til den enkelte lytter. Jeg kunne ihvertfald bedre lide “Slaughter Of The Soul”, hvor dette album desværre aldrig kryber ind under huden for alvor.

Tracklist:
1. Der Widerstand (01:28)
2. To Drink From The Night Itself (03:23)
3. A Stare Bound In Stone (04:08)
4. Palace Of Lepers (04:05)
5. Daggers Of Black Haze (04:42)
6. The Chasm (03:21)
7. In Nameless Sleep (03:37)
8. The Colours Of The Beast (03:50)
9. A Labyrinth Of Tombs (03:30)
10. Seas Of Starvation (03:56)
11. In Death They Shall Burn (03:59)
12. The Mirror Black (04:42)
Samlet spilletid: 44:48

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.