fbpx

Altar of Oblivion - Barren Grounds Fremhævet

Altar of Oblivion - Barren Grounds

Danske Altar of Oblivion er tilbage med endnu en EP – som forhåbentlig efterfølges af endnu et fuldlængdealbum. Og det er godt, vi har de midtjyske mørkemænd at holde os til, i en tid, hvor det er lidt uvist, hvordan det står til med Candlemass og Black Sabbath er ved at nærme sig enden af deres karriere.

Altar of Oblivion lægger sig nemlig i en tydelig slipstrøm af Black Sabbath og doommetal i almindelighed, og Candlemass og deres højstemte dødsmesser i særdeleshed.

EP’en lægger stille fra land med ”State of Decay”, der med sin sprøde guitar stille danner bund for vokalen, som støt og roligt fører lytteren tæt på glemslens alter. Efter et minuts penge bliver alt flået fra hinanden af et tonsertungt guitarriff, godt bakket op af såvel trommer som bas. Således veksler nummeret mellem det helt afdæmpede og det afsindigt tunge, indtil c-stykket afsløres, som bestemt ikke er mindre tungt. Det hele rundes af med en stille outtro, hvormed det hele afrundes ganske vellykket.

”Serenity” er derimod et spoken-word-nummer, hvor der hviskes henover et guitarstykke, Steve Harris ikke kunne have skrevet bedre. Jeg blev dog lidt overrasket over, hvordan fløjtestykket fandt vej … men det er da et interessant tiltag.

Messen kommer dog hurtigt tilbage på sporet med EP’ens titelnummer, der går i et lidt hurtigere tempo, men stadig er usædvanlig tung – og meget typisk Altar of Oblivion.

Hele herligheden afsluttes med et helt igennem afdæmpet nummer, og som sådan giver EP’en en god idé om, hvad vi kan vente os af et eventuelt kommende album. Og kan man gå med på præmissen om, at vokalen ikke sidder helt i skabet, fordi den til tider presses lidt ud over kanten, er det faktisk slet ikke en ilde smagsprøve.

Jeg får i hvert fald lyst til at høre endnu mere.

Trackliste:
1. State of Decay
2. Serenity
3. Barren Grounds
4. Lost
Spilletid: 18:09

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.