fbpx

Adimiron - Timelapse

Adimiron - Timelapse

Det er ingen hemmelighed, at et godt albumcover kan gøre en utrolig nysgerrig. Og vældig forventningsfuld oveni. Og der er klart noget ved italienske Adimirons nyeste album, der vækker min interesse fra det sekund jeg ser det. For der er noget mystisk og dragende over det dystre coverfoto der pryder ”Timelapse.” Den røde tråd i albummet viser sig dog hurtigt at være ligeså svær at tyde, som motivet på det billede.

For om noget er ”Timelapse” lidt en omgang rod. Det er sådan et album hvor man trykker ”play” og pludselig er der gået en lille time, tilsyneladende uden ophold i musikken, og uden at et eneste nummer rigtig har gjort indtryk på en. Adimiron placerer sig selv i kategorien experimental metal, og det passer også meget godt – hvis det de eksperimenterer med er hvordan man bedst forvirrer sin lytter, ved at stopfodre dem med usammenhængende indtryk og smadder. Ja, jeg er ikke begejstret og jeg undrer mig over at et band med 10 år og to albums på bagen, ikke er ”nået længere” i deres udvikling. Det er som om det hele tiden opstår tvivl musikerne imellem, omkring i hvilken retning det her skal bevæge sig, og der er et absolut minimum af ting der fungerer. Åbningsnummeret ”Collateral” er en af de ting. Det er nemlig ret fantastisk! Det oser af mørke og dysterhed og smager lidt af noget industrial agtigt. Og så er forsanger Andrea Spinelli’s vokal ganske fremragende når han skiftevis synger og brøler sin uhyggelige lyrik ud. Der er også smæk på trommerne, og guitaren sidder lige i skabet. Albummets sidste nummer ”Ayahuasca” bygger på samme opskrift, og er ligeledes rigtig godt. Men bortset fra det er det kun ”State Of Persistence”, der er tilnærmelsesvis værd at snakke om af pladens resterende numre.

Skinnet bedrager til tider, også når det gælder musik. Og ”Timelapse” er i den grad en fuser i mine øjne. Jeg forstår simpelthen ikke hvor det vil hen, eller hvad det går ud på. Hvis man var flabet nok, røg den på listen over de mest ligegyldige udgivelser i 2014. Men det ville så alligevel være at give det langt mere opmærksomhed end det fortjener.

Track list:
1. Collateral
2. State Of Persistence
3. The Giant And The Cow
4. Timelapse
5. Liar’s Paradox
6. The Burning Of Methuselah
7. Redemption
8. The Furnace Creek
9. Ayahuasca
Samlet spilletid: 46:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.