Revolution Inc.

Switch to desktop Register Login


05 Dec

Meridian

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Esbjerg bandet Meridian udgiver på mandag, den 9. december, deres debut album ”Metallurgy” igennem Mighty Music. I den anledning har vi taget en lille snak med bassisten Peter Bruun omkring det nye album. Læs hele interviewet her

Revolution-Music: Hej. Til at starte med vil jeg gerne ønsker jer tillykke med det kommende debut album ”Metallurgy”. Vil du starte med at introducere dig selv og hvilke rolle i bandet du har?

Svar: Tak for det. Jeg hedder Peter og jeg spiller bas.

 

Revolution-Music: I er for mig et rimelig ukendt band, men i har været i gang i omkring 8 år nu, kan du fortælle lidt om bandets historie?

Svar: Ja, vi har nok gået lidt stille med dørene herovre vestpå. Klaus (trommer) og jeg startede op i 2005, og Lars (sang) kom med året efter, så vi tre har været med hele vejen, men på guitar pladserne har vi skiftet en del ud undervejs. Det nuværende lineup er med guitar team nr. syv, så der er jo gået en del tid med at køre nye folk ind. Men vi har da lavet to EP’er under vejs. I 2007 indspillede vi ”All the World’s a Cage” hos Christian Bonde, og i 2009 kastede vi os ud i selv at producere EP’en ”Inside the Machine”, som er indspillet i øvelokalet. Det var en lærerig proces, og pladen fik nogle fine anmeldelser. Desuden har vi i de senere år spillet en stribe koncerter, primært her ovre i det vestjyske.

 

Revolution-Music: Hvad er historien bag titlen til denne udgivelse? Hvorfor har i valgt at kalde albummet ”Metallurgy”?

Svar: Pladen har ikke noget gennemgående tema, og der er ingen rød tråd igennem teksterne, så vi var vidt omkring i jagten på en titel. ”Metallurgy” er videnskaben om de fysiske og kemiske egenskaber hos metalliske grundstoffer og deres legeringer, og titlen kan ses som et udtryk for at metal kan komme i mange forskellige udformninger, og dette her er metal i vores legering.

 

Revolution-Music: Hvor langtid tog det at lave dette udspil, var det hårdt at komme på nyt materiale eller kom det naturligt for jer?

Svar: Pladen tog ca. 3½ år, men selve skrivefasen var det mindste af det. Efter den anden EP fortsatte vi bare med at skrive nye numre. Steffan (guitar) kom med lige efter den EP, og han og vores daværende anden guitarist havde et godt samarbejde. De kastede riffs og idéer ud på samlebånd, og så jammede vi det i fælleskab sammen til færdige numre. Lars bor i Kbh., så vokal melodierne er lavet ved at sende filer frem og tilbage, men det fungerede fint, og i løbet af et halvt års tid havde vi ti numre klar.

 

Revolution-Music: Hvor blev albummet indspillet og hvem har stået bag knapperne? Hvorfor falde valget på netop dette samarbejde? Og hvordan gik samarbejdet?

Svar: I første omgang forsøgte vi igen at gøre det selv, hjemme i øvelokalet. Vi brugte et halvt års tid på det, og i foråret 2011 var vi næsten færdige. En aften sad vi så og lyttede til et færdigt mix af et par numre. Det lød godt, men det lød ikke rigtig fedt. Så i løbet af en halv time besluttede vi at skrotte det hele og starte forfra. Det kostede så efterfølgende en guitarist, men vi havde stadig stor tiltro til kvaliteten af numrene, så da vi var oppe i gear igen, var vi fast besluttede på at nu skulle den plade altså laves. Så i december 2011 tog vi til Christian Bonde og indspillede trommer. Guitar og bas er indspillet, dels hos Christian og dels hjemme i øveren. Og al vokal er lavet hos Christian hen over sommeren 2012. Så pladen er indspillet ved mange sessions over en længere periode. Det var til tider frustrerende at det tog så lang tid, men det var sådan det kunne lade sig gøre. Samarbejdet med Christian gik fint. Vi kender ham jo godt og ved hvad han kan. Han lavede også vores første EP, og han og Lars spiller sammen i Whores & Thieves, så vi vidste vi var i trygge hænder. Indspilningen blev så lige forstyrret en ekstra gang, da vi skiftede guitarist igen i foråret 2012. Men Martin var hurtigt med, og han lagde nye soloer på halvdelen af numrene hjemme i sit eget studie i Thy. Christian har så mixet pladen og Jacob Hansen har masteret.

 

Revolution-Music: Vi har allerede fået en forsmag på albummet, i form af jeres musik videoen til sangen ”Between Love and Hate”. Hvordan har responsen været hidtil fra både pressen og fans?

Svar: Vi har fået rigtig fin respons, både på videoen og på nummeret. Vi har fået lidt airplay både i England, USA og Rumænien, og videoen blev de første to dage set omkring 700 gange. Og vi har fået rigtig mange positive kommentarer for det.

 

Revolution-Music: Har i planer om at lave flere musik videoer til albummet og i så fald, kan i fortælle lidt om det?

Svar: Ja, her omkring udgivelsen af pladen kommer der en video til nummeret ”Narrowmind”. Jeg ved ikke helt hvad det bliver, men vi har nogle dygtige folk på det, - de samme som lavede den første, så det bliver spændende at se hvad de finder på.

 

Revolution-Music: Hvordan vil i sammenligne materialet på ”Metallurgy” til jeres tidligere demo/ep udgivelser?

Svar: Først og fremmest er de nye numre mere homogene. På de to tidligere EP’er stak de enkelte numre stilistisk i forskellige retninger, hvilket nok skyldes at de blev skrevet over længere perioder og med skiftende medlemmer i bandet. Numrene på pladen er skrevet i ét flow og med den samme besætning, så de klæder hinanden godt, og pladen er mere helstøbt. Generelt er de nye numre nok også en anelse hårdere og, i hvert fald guitarmæssigt, mere tekniske end tidligere.  – Og så har vi jo i Martin fået en yderst kompetent leadguitarist, så der er kommet lidt flere og længere soloer på pladen.

 

Revolution-Music: Hvem har lavet artworket til albummet, hvorfor netop det valg og var der en ide bag designet? Meriidian - Metallurgy

Svar: Bandlogoet er lavet af John Newman, en engelsk grafiker der arbejder med 3D grafik. Det ville vi gerne bruge, så da coveret skulle laves, sendte vi logoet og Metallurgy titlen til en god ven af bandet, René Hart som også lavede cover til vores første EP. Han lavede nogle forskellige oplæg, hvor vi så faldt mest for de blå flammer. Så der er ikke nogen dybsindig idé bag, ud over at flammerne smelter metallet og skaber vores helt egen legering.

 

Revolution-Music: ”Metallurgy” udgives igennem danske Mighty Music, hvorfor ente valget her og hvordan ente i her?

Svar: Vi sendte pladen rundt i sommers og der var interesse fra flere selskaber. Mighty Music’s tilbud var det der passede bedst til os. De er engagerede, nemme at komme i kontakt med og vi har haft en god dialog med dem hele vejen. Så valget var ikke så svært.

 

Revolution-Music: Hvilken musik voksede i op med og hvilke musik hører i til hverdag nu, har i nogle bands i vil anbefale vores læsere at tjekke ud?

Svar: Vi har en stor aldersforskel i bandet, så der er stor forskel på hvad vi er vokset op med, men alle har en bred og varieret musiksmag, som for alles vedkommende indeholder en god portion metal i forskellige afskygninger. Vi er dog mange gange langt fra enige, hvilket vi hygger os en del med. Jeg er den ældste i bandet, og jeg er vokset op med NWOBHM bølgen i 80’erne, og er nok en anelse nørdet når det kommer til Iron Maiden og Thin Lizzy. Og mange af de gamle drenge kan jo stadig, så i år har jeg lyttet meget til de nye plader fra Black Sabbath, Deep Purple, Queensryche, Pretty Maids og Black Star Riders. Og lige pt. ligger den nye Trouble tungt i afspilleren. - De yngre i bandet hører også en masse af den nyere moderne metal.

 

Revolution-Music: Har de været en form for inspiration til dette udspil?

Svar: Helt fra starten har det været vores målsætning at tage udgangspunkt i 80’er metallen og så inkorporere elementer fra den moderne metal. Vi har ingen intentioner om at være nostalgi eller retro. Men alt hvad man laver vil selvfølgelig altid være inspireret af hvad vi hver især går og lytter til. Vi har dog ikke haft nogen defineret inspirationskilde. Efter EP nr. to havde vi efterhånden alle en fælles forståelse for hvad Meridian sounden gik ud på, og det er nok hovedårsagen til at sangskrivningen gik så let og ubesværet.

 

Revolution-Music: I din tid som musiker, hvad har så været din/jeres største præstation og oplevelse?

Svar: Der har været mange gode oplevelser, men den største præstation må være at få denne her plade ud. Vi er meget spændt på hvordan den bliver modtaget. Vi har spillet numrene live i lang tid, og de er blevet godt modtaget.

 

Revolution-Music: Har i planer om en tour i support for albummet og i så fald er det noget i kan fortælle lidt om?

Svar: Vi er i bund og grund et live band, og vil gerne ud at spille så meget som muligt. Vi har et par jobs i december, og har et par ting i støbeskeen i det nye år, så der arbejdes på sagen.

 

Revolution-Music: Hvad vil være den mest ultimative tour, festival eller koncert for jer at spille med på?

Svar: Det ved jeg ikke. Vi kommer gerne hvor som helst der er et publikum til vores musik. Men en supporttjans med et større navn som stilmæssigt matcher, vil vi da ikke sige nej til.

 

Revolution-Music: Hvad er det næste skridt for bandet?

Svar: Nu kommer pladen ud, og første prioritet lige nu er at få nogle jobs i kalenderen og komme ud og spille så meget som muligt.

 

Revolution-Music: Til sidst nogle nye nyheder i kan røbe?

Svar: Vi har som sagt en ny video på vej, men ellers ser vi frem til d. 9. december hvor pladen slippes løs.

 

Revolution-Music Det var alt vi havde for denne gang, har i noget at tilføje?

Svar: Vi holder releaseparty og koncert i Esbjerg d. 6. december, så der håber vi en masse mennesker vil komme og fejre pladen med os.

 

Revolution-Music Mange tak for interviewet, vi ønsker jer alt held og lykke i fremtiden og udgivelsen af albummet.

Svar: Tak skal du have, og selv tak. :)

 

Meridian - Between Love and Hate

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Meridian
  • Interview med: Peter Bruun (Bas)
  • Interview dato: Lørdag, 30 november 2013
  • Samarbejdspartner: Mighty Music
Senest ændret Lørdag, 30 november 2013 13:06
Log venligst ind for at kommentare
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer